Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Добре осветена кухня - това вече е лесно!

Добре осветена кухня - това вече е лесно!

Универсални решения за осветление на кухня!

 

Осветление в съвременната кухня: дизайни, идеи, осветителни тела и декор.

Съвременната кухня е уникална комбинация от модерни, старомодни нюанси и неизменните винтидж елементи. Без компромиси в стила, прибавя всички удобства на съвременния живот, за да създаде функционално, уютно пространство за готвене, хранене и събиране.


Красивите кухни от списания и сайтове за дизайн идеи често се разминават с нашите възможности, но това е добра отправна точка да заимстваме идеи и вдъхновения. Има изобилие от предложения, които да развихрят вашата креативност.

Често при нас идват или се обаждат клиенти със задачата да направят кухнята светла. Ето и някои идеи, които да ви помогнат да създадете перфектно осветена кухня.

 

Кухни в класически стил

 

Дизайнът на кухнята в класически стил е вечен и традиционен. Влизането в класическа кухня е като връщане в най-добрите спомени от детството и семейството. То трябва да бъде топло, приветливо място, което все още запазва много практичност.

 

            

 

Чувствайте се свободни да комбинирате мебелите и декора, тъй като този стил е често еклектичен. Комбинацията от състарени шкафове и съвременни плотове не е необичаен и често само ограничението в собственото ни съзнание ни спира да ги съчетаем. Когато търсите решения за кухня с подобен стил, придържайте се към естествените материали колкото е възможно повече.

Обърнете внимание на стила в осветлението. Съвсем удачно са комбинирани висащи винтидж осветителни тела с модерни лунички на тавана и скрито осветление над мивката и плотовете.

Предимството на винтидж осветителните тела, е че имат неутрално присъствие в различни стилове, стига вашата креативност да ги напасне цветово, по форми или материал.

Приятното осветление над кухненските плотове е удачно прикрито в ъглите на шкафовете с поставяне на стандартна LED лента. Въпрос на избор е каква да е силата на светене и цвета на светлината. Препоръчително е в кухнята да се използват и профили за LED ленти, за да я предпазят, когато непрофесионалисти се вихрят в нея.

 

Кухни в модерен стил

 

Ето един ясен пример как абсолютно същото осветление е използвано смело в кухня в модерен стил.

                 

 

Един от най-важните елементи в придаването на усещане за уют и топлина е декоративното осветление на тавана. Това могат да бъдат LED панели или лунички с подвижно рамо. В много случаи те служат и като основно осветление. Въпрос на избор. Формите им могат да бъдат кръгли или квадратни, със стъклен отражател или метална рамка с матиран отражател. Предимството им е, че се сливат с тавана и се виждат само когато светят.

 

                

 

Осветлението в кухнята е добре да бъде топло и достатъчно, за да създаде уют направи лесно подготвяне на храната. Ако имате късмет, за да имате естествено осветление във вашата кухня, използвайте го добре. Когато дизайнът на кухнята е  натурални цветове, естествената светлина е идеална за нея.

 

При избор на осветителни тела за кухня, има много чудесни възможности за осветление. Можете да намерите осветителни тела, предназначени да наподобяват стари газови фенери, както и старинни свещи или пендели с винтидж елеменити.

 

Както реалните, така и имитиращите свещи полилеи са приятни допълнения, особено за по-специални поводи като празнични вечери или уютни нощи.


                 

 

Дизайнът на съвременната кухнята е разнообразен, топъл и повече от способен да изразява личният ви характер и предпочитания. Спокойно възприемете еклектичния и старомоден стил и го съчетайте със съвременните тенденции. Създайте това пространство, в което хората искат да прекарват времето си, докато готвят, говорят, ядат и се смеят най-любимото място в дома.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари