Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Как да изберем осветителелно тяло

Как да изберем осветителелно тяло

Класическите осветителни тела са добре познаните полилеи, настолни лампи, стенни спотове и пендели, които имат фасунги с различни размери от Е27 (стандартни крушки), Е14 (по-малки крушки) до т. нар. лунички с GU10 или GU5.3. Опита ни показва, че колкото и да са класически все още са объркващи и изискват внимание при избора на осветително тяло. В допълнение крушките трябва да съобразени с размера на абажура (декоративното стъкло или друго тяло), за да паснат и да изгреждат елегантно. Разбира се разнообразието от видове светлина и мощност на крушките също е често объркваща. Все пак първоначалното усилие да се избере подходящата комбинация може да реши дългосрочно казуса по избора на осветление за дома. Освен това сравнително лесно и евтино може да се сменят крушките с различен размер и светлина и да се постигне нов ефект в помещението.

 

От друга страна LED осветителните тела са модерни и имат вградено осветление, което предполага само избор на вида светлина, който варира между топла 3000К, неутрална, често срещана и като дневна светлина 4000К или студена светлина 6000К.

 

 

Развитието на технологиите вече позволява и комбинация от трите, които лесно може да се избере според настроението или помещението с дистанционно управление, а в допълнение и увеличението на силата на светене може също лесно да се регулира без да се налага монтаж на димируем ключ. И така какво да изберем бърз и лесен монтаж с множество опции за дистанционно утправление цвета и силата на светлината или все пак ще заложим на класиката.

 

 

Избрахме основните въпроси, които вълнуват клиентите ни при консултация, за да улесним избора ви.

 

*И в единият и в другият случай монтажът на осветително тяло е лесен, стига да имате изведени кабели там където искате да го монтирате и следвате инструкциите за монтаж.  Разбира се, за сега, е препоръчително да се извърши от квалифициран или поне опитен електро техник, в много страни това е задължително изискване. Далеч не е такъв случая с монтажа на LED ленти, но за това може да прочетете в отделна публикация.

** Управление на силата на светлината или т.нар. димиране може да се постигне чрез специален димируем ключ, който е необходимо да се монтира на мястото на стандартния ключ. Далеч по-лесно стоят нещата с LED осветителните тела когато се предлагат директно с дистанционно, което може да улесни избора на силата на светлината от комфорта на дивана, за целта внимателно изберете осветително тяло с дистанционно управление.

***За да се възползвате от гаранцията на при класическите осветителни тела е необходимо само да смените крушките. За да използвате гаранцията на LED осветително тяло е необходимо да демонтирате и върнете цялото осветително тяло.

Остава да прецените предимствата и недостатъците на различните видове осветителни тела и да изберете най-подходящото за вас.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари